بیتوجهی نسبت به حوادث سوریه و ناتوانی در پیروزی بر داعش باعث ایجاد خلأ منطقهای شده که روسیه و ایران آن را پر کرده اند. این روند باعث ایجاد بحران بیاعتمادی بین دولت آمریکا و متحدانش در منطقه شده است.
سرویس جهان مشرق - آزادسازی حلب از دست تروریستها مرحله جدیدی را در معادلات درگیریها در سوریه و حتی منطقه ایجاد کرد. مبالغه نیست اگر بگوییم که اعلام آتش بس در تمامی اراضی سوریه که ساعاتی قبل از آغاز سال جدید میلادی به وقوع پیوست ، نشانه ای از حل و فصل درگیریهایی بود که پیامدهای بلندمدت آن یک واقعیت به شمار میرود.
مرحله جدید درگیریها در سوریه دارای برخی ابعاد و واقعیتهای استراتژیک است که به 10 مورد از آنها اشاره می کنیم.
اول: اعلام آتش بس شامل تفاهمی در سطح توافق استراتژیک بین روسیه و ایران و ترکیه برای مدیریت امور منطقه غرب آسیا از جنوب سواحل دریای خزر گرفته تا شرق سواحل دریای مدیترانه به شمار میرود. این روند در آینده در ترسیم نقشههای سیاسی سرنوشت کشورها و منافع آنها در رقابت با آمریکا نقش خواهد داشت و به سطح جنگ سرد با این کشور خواهد رسید.
بذر فتنهای که انگلستان در پی جنگ اول جهانی ایجاد کرد، تا به امروز به جای خود باقی مانده است. راهبرد «تفرقه بیانداز و حکومت کن» یا همان «نفاق انگلیسی»، مبنای بیثباتی و آشوب در غرب آسیا، ظهور دولت نامشروع یهود و همزمان تجزیه و انشقاق در جهان اسلام بود.
سرویس جهان مشرق - شکل گیری دولت های ملی در جهان عرب، یک روند بسیار پیچیده و شکفت انگیز بود. 100 سال قبل، بیشتر عرب ها بخشی از خلافت عثمانی بودند؛ یک دولت چند قومیتی با مرکزیت استانبول.
امروز نقشه سیاسی جهان عرب، بسیار شبیه یک پازل پیچیده است. مجموعه ای از رویدادهای پیچیده و چندلایه در دهه 1910 باعث انحلال امپراتوری عثمانی شد و ملت های جدید، با مرزهای جدید در سرتاسر غرب آسیا سر برآوردند. در میان همه عواملی که منجر به این نقشه جدید شد، بریتانیا نقش برجسته و پررنگی داشت. سه توافق جداگانه که به دست بریتانیا انجام گرفت، سرنوشت غرب آسیا را تغییر داد.
جنگ جهانی اول
در تابستان 1914، جنگ در اروپا در گرفت. یک سیستم پیچیده ی ائتلاف، یک مسابقه تسلیحاتی، جاه طلبی های استعماری و مدیریت ناصحیح در بالاترین سطوح حکومتی منجر به این جنگ ویرانگر شد که جان دست کم 12 میلیون نفر را از 1914 تا 1918 گرفت. در سمت متفقین، بریتانیا، فرانسه و روسیه بودند. در طرف دیگر، دولت های «محور» آلمان و امپراتوری اتریش-مجارستان قرار داشتند.
تغییر سیاستهای ترکیه تاکتیکی است که آنکارا در نتیجه تحولات منطقهای و داخلی مجبور به تن دادن به آن شده است.اردوغان مذاکره با روسیه و ایران را بهترین راه برون رفت آبرومندانه همراه با برخی دستاوردهای کوچک از بحران سوریه برای میداند.
سرویس جهان مشرق - پیروزی نهایی محور مقاومت منطقه در آزادسازی شهر حلب بعلاوه عملیات تروریستی انجام شده بر ضد سفیر روسیه در ترکیه نشان دهنده فضای ملتهب داخلی در ترکیه است که حامیان جریانهای وهابی موسوم به اسلامگرا که اتفاقا حامی دولت اردوغان نیز هستند، ایجاد کردهاند. میزان نفوذ این جریانها در ترکیه به حدی است که قاتل سفیر روسیه که یک سال قبل در جبهه حلب تحت پرچم گروههای تروریستی به مبارزه با دولت مرکزی سوریه مشغول بود، موفق شده جایگاه خود را به عنوان نیروی امنیتی ترکیه و گارد حفاظتی مقامات این کشور و شخصیت های خارجی حفظ کند. وی حتی چندین بار محافظ شخص اردوغان نیز بوده است.
رئیس مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از تصویرسازان اسرائیل میخواهد در گزینه عدم مداخله نظامی مستقیم در سوریه تجدید نظر کنند.
سرویس جهان مشرق -بنا به اعتراف مسئولان غربی و آمریکایی، امنیت رژیم صهیونیستی یکی از مهمترین اولویتهای دولتهای غربی به شمار میرود. این دولتها به اشکال مختلف سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی در محافل بینالمللی و نشستهای دوجانبه و چندجانبه سعی در تحقق این هدف داشته و تسهیلات گستردهای را برای انتقال اعانه از کشورهای خود به سرزمین های اشغالی معطوف می کنند.
یکی از ابزارهای تحقق اولویت امنیت رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر، مداخله مستقیم و غیر مستقیم نظامی و دیپلماتیک در عرصه امنیتی سوریه به عنوان محور میانی حلقه مقاومت منطقه ای است که از بزرگترین تهدیدات بر ضد رژیم اسرائیل به شمار میرود. تحولات حلب یکی از نقاط اساسی در مسیر بحران امنیتی و سیاسی در سوریه به شمار میرود، به همین علت است که روند بازپسگیری و آزادسازی شهر حلب، محافل رژیم صهیونیستی را به هم ریخته و طرفهای رسمی و تبلیغاتی این رژیم با صراحت لحن بیشتری از محاسبات خود بر روی پایداری گروههای مسلح تروریست صحبت میکنند.
رویکرد دولت ترکیه در راستای عثمانی گرایی و سیطره بر منطقه، برخواسته از فعالیتهای اخوانی است، از این رو به دنبال اخوانیهای مدرن یا اصلاحی هستند.
به گزارش مشرق، ترور سفیر روسیه در ترکیه، موجی از گمانه زنیها را درباره علت و چرایی این موضوع برانگیخته است. در حالی که این اقدام از سوی نهادهای بین المللی محکوم شده، گروههای اخوانی در کشورهای مختلف به خصوص سوریه و ترکیه این اقدام را ستایش کردهاند. هر چند هنوز اطلاعات دقیقی از اهداف و انگیزههای این ترور و عوامل آن به دست نیامده است، اما تا اینجای کار، آن گونه که از فریادهای مهاجم و ربط دادن این ترور به ماجرای حلب برمی آید، ترور سفیر روسیه در آنکارا، نوعی انتقامجویی ارزیابی میشود.
روئسای جمهوری ایران و روسیه بر انجام مذاکرات صلح میان گروههای مختلف معارضه و دولت سوریه در قزاقستان توافق کردند.
به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی شنبه شب در تماس تلفنی ولادیمیر پوتین با وی، با اشاره به پیروزی ارتش سوریه بر تروریست ها بویژه در حلب گفت: این پیروزی به تروریست ها پیام داد که نمی توانند به اهداف خود دست یابند و باید همزمان با این موفقیت و پیروزی، مذاکرات سیاسی آغاز و تداوم یابد.
رییس جمهوری برگزاری مذاکرات در آستانه پایتخت قزاقستان را گامی رو به جلو خواند و اظهارداشت: قزاقستان مکان مناسبی برای مذاکرات صلح میان گروههای مختلف معارضه و دولت سوریه است.
روحانی همچنین با تسلیت ترور سفیر مسکو در آنکارا به دولت و ملت روسیه گفت: این حرکت نشان می دهد که باید کاملا مراقب بود؛ چرا که تروریست ها با شکل و پوشش جدید به فعالیت های تروریستی روی آورده اند.
اکبر براتی درباره روزهای پرالتهاب و دوران ساز اوایل انقلاب که خود او نقش مستقیم در بسیاری از رویدادهای آن داشت، میگوید.
سرویس تاریخ مشرق - حاج اکبر براتی، نامی شناخته شده برای مبارزان دوران انقلاب است. در وصف نقش انقلابی او و اعتمادی که بنیان گذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) به او داشتند، همین بس که در کنار شهید بزرگوار «محمد بروجردی» و «مصطفی تحیری»، وظیفه حفاظت از جان امام را از لحظه ورود ایشان به کشور در فرودگاه مهرآباد تا روزهای بعد از پیروزی در مدارس علوی و رفاه به عهده داشتند.
اکبر براتی مربی آموزش نظامی بسیاری از نیروهای انقلاب نیز بود. علاوه بر این، او از اعضای حلقه تشکیل دهنده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از موسسان اطلاعات سپاه محسوب می شود. در گفتگوی زیر که در خردادماه انجام گرفت، با ایشان درباره روزهای پرالتهاب و دوران ساز اوایل انقلاب که خود او نقش مستقیم در بسیاری از رویدادهای آن داشت، صحبت کردیم.
برخی ناگفته ها درباره کسانی چون مسعود رجوی و بین صدر برای اولین بار در این مصاحبه مطرح می شود که توجه مخاطبان گرامی مشرق را به خواندن آن جلب می کنیم.
میخواهم از اینجا شروع کنم که شما که در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب، مسئولیت نظامی و اطلاعاتی به عهده داشتید، اصولا تصوری از تشکیل یک سازمان نظامی انقلابی توی ذهنتان بود، از قبل از پیروزی انقلاب؟
حمایت دمشق از اردوغان در جریان کودتای نیمه ژوئیه، آغاز تغییر سیاست آنکارا در سوریه بود و ترور سفیر روسیه میتواند این چرخش راهبردی را نهایی کند.
سرویس جهان مشرق- ترور سفیر روسیه در آنکارا ابهاماتی را در مود احتمال پاسخ قاطع مسکو در پی داشت. این احتمال درست بود، اما هدف واکنش مسکو، آنکارا نیست، بلکه دشمنان مشترک مسکو و آنکارا هستند.
همین چند ماه پیش بود که آنکارا با هزار خواهش توانسته بود محصولات غذایی خود را به روسیه صادر کند و مجوز ورود گردشگران روس را به ترکیه دریافت کند. حالا اما روابط دوجانبه تا آن حد پیش رفته که پوتین و اردوغان برای عملیات مشترک نظامی در سوریه برنامهریزی میکنند.
چرخش مشابهی در سال 2009 میلادی رخ داد، زمانی که روسیه با استفاده از سردی روابط میان ترکیه و ناتو، میزبان عبدالله گل رئیسجمهور وقت ترکیه شد. اما این بار از ابعاد گستردهتری برخوردار است.
چه اتفاقی در این ماهها افتاده که اینگونه سیاست روسیه و ترکیه را به یکدیگر نزدیک کرده است؟
شورای امنیت روز جمعه، طی قطعنامه ای خواستار پایان شهرک سازی رژیم صهیونیستی در قلمرو اشغالی فلسطینی ها شد. ایالات متحده، در یک سنت شکنی، این قطعنامه را وتو نکرد و به آن رای ممتنع داد.
سرویس جهان مشرق - شورای امنیت سازمان روز جمعه، طی قطعنامه ای خواستار پایان شهرک سازی رژیم صهیونیستی در قلمرو اشغالی فلسطینی ها شد. ایالات متحده، در یک سنت شکنی، این قطعنامه را وتو نکرد و به آن رای ممتنع داد.
به گزارش شبکه خبری NBC، قطعنامه به پیشنهاد نیوزلند، مالزی، ونزوئلا و سنگال در شورای امنیت مطرح شد. مصر که جزو بانیان این قطعنامه بود، با فشار ایالات متحده و شخص دانلد ترامپ، در آخرین ساعات خود را کنار کشید.
ترامپ و صهیونیست ها از دولت ایالات متحده خواستند که این اقدام را وتو کند. در نهایت این قطعنامه با 14 رای موافق و یک رای ممتنع به تصویب رسید. این اولین قطعنامه درباره موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی است که در 8 سال اخیر به تصویب رسیده است.
اقدامات تروریستی که مرتبط با حضور مهاجران در کشورهای اروپایی است، باید حالا در یک حلقه از تحولات ملی و فراملی تحلیل شود.
سرویس جهان مشرق- چهارشنبه گذشته کابینه فرانسه لایحهای را بررسی کرد که بر اساس آن، اختیارات پلیس این کشور برای تیراندازی به سوی شهروندان بیشتر میشود. هدف از این لایحه، کاهش خطر هجوم به نیروهای انتظامی در اماکن عمومی است.
در این لایحه همچنین پیشبینی شده است جریمه حمله به پلیس، دو برابر شود، کلاهخودهای مشخصتری در اختیار نیروهای انتظامی قرار گیرد و 250 میلیون یورو به خرید تجهیزات جدید اختصاص یابد. احتمالاً اولین ماه سال جدید میلادی شاهد ارائه لایحه به مجلس فرانسه خواهد بود.
حال در اینجا سه پرسش مطرح میشود:
1- مگر قوانین فعلی برای شرایط جواز شلیک به شهروندان چه ایرادی داشت؟
طبق قوانین جاری، پلیس تنها در شرایطی مجاز به استفاده از کلت شخصی خود علیه شهروندان است که حمله مستقیم به شخص آنها صورت گرفته باشد. واکنش نیروی پلیس در چنین شرایطی باید «در حد لزوم و تناسب» و پس از اعلام هشدار به فرد مهاجم صورت گیرد.
درخواست روسها از ایران برای دستیابی به تکنولوژی پهپادهای دوربرد نشان میدهد که بعد از شکار RQ-170 توسط ایران، چین و روسیه بدنبال دستیابی به فرمول ساخت این پهپاد هستند.
سرویس جنگ نرم مشرق -بولتن «دیدهبان محیط عملیاتی» (OE Watch) متعلق به دفتر مطالعات خارجی نظامی ارتش آمریکا در جدیدترین شماره خود در بخش رصد ایران به علاقه روسیه به دانش پهپادهای دوربرد ایران، طراحی و ساخت موتورهای سنگین توربوجت و شلیک موشک جدید بالستیک ذوالفقار پرداخته است.
عقرب دست پرورده اردوغان را گزید
خطرناکترین نکتهای که در ترور آندری گنادیوویچ کارلوف، سفیر فقید روسیه در آنکارا به چشم میخورد، این است که قاتل او یک مأمور حفاظتی و امنیتی ترک بود و اصلیترین سوالی که در این راستا به ذهن میرسد این است که با این حادثه، چه پیامی به چه طرفی رسانده شده است و چگونه میتوان مضمون این پیام را تحلیل و تفسیر کرد؟
به گزارش مشرق، آنچه دقایقی پس از وقوع حادثه تیتر یک خبرگزاریها در سرتاسر جهان شد این بود که کارلوف با هشت گلولهای که یک مأمور امنیتی ترک شلیک کرد ترور شد؛ همچنین گفته شد که قاتل هنگام شلیک با صدای بلند کلماتی همچون «حلب»، «انتقام»، «خونخواهی» و «اللهاکبر» را بر زبان میرانده است.
دین پشت درهای بسته محبوس نمیشود و این روزها، ورزش و به خصوص فوتبال یکی از میادین مهمی است که هرگز نمیتواند واقعیت گره خورده خود با اعتقادات بازیکنان فوتبال را پنهان یا انکار کند.
سرویس ورزش مشرق – بسیاری از مقامات دنیای فوتبال، رسانه های معتبر و تاثیرگذار ورزشی در مقاطع زمانی مختلف تلاش کرده اند رابطه فوتبال و دین اسلام را به طور کلی تکذیب کرده و آن را یک امر بی اهمیت جلوه بدهند، در این میان تصدیق برخی کشورهای اسلامی در این خصوص و تاکید بر عدم ارتباط دین و ورزش بیش از مورد اول، آزار دهنده و باعث تاسف است.
بازیکنان مسلمان در دنیای فوتبال کم نیستند و به خاطر شهرت خود، معمولا با کوچکترین واکنش یا شعار، تاثیری شگرفت و عجیب می گذارند و پس از آن است که کشورهای اسلامی تازه به یاد اهمیت فوتبال می افتند و متوجه می شوند که فوتبال بسیار مهم است اما این اتفاق ها مقطعی بوده و دوباره و خیلی سریع همه چیز فراموش می شود.
آنقدر که تیم فوتبال پالستینو (فلسطین) در باشگاه های شیلی پیام آور مظلومیت و حقانیت فلسطین بوده شاید برخی سازمان های مردم نهاد در خاک این کشور هرگز قدرت ایفای نقش نداشته اند.
با پیروزی در حلب، یکی از اصلیترین نقاط ارتباط زمینی مسلحان با خارج سوریه در آستانه مسدود شدن قرار گرفته است. درست است تفاوت است میان «شهر» و «استان» حلب اما گام اصلی برای قطع دسترسی مسلحان به ترکیه به عنوان اصلیترین حامی تروریسم در سوریه، برداشته شده است.
به گزارش مشرق،مهدی محمدی طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت:
1- بدون تردید، هیچ نبردی در تاریخ جنگ سوریه، به اندازه جنگ حلب برای طرفهای درگیر حیثیتی نبوده است. تمرکز توجه، بسیج امکانات و تکثر طراحیهای پیچیده در این سرزمین کوچک طی سالهای گذشته، شرایطی بهوجود آورده بود که همه طرفها باخت در این جنگ را به خط قرمز خود بدل کرده بودند. شکست در جبهه حلب، تاثیر روحی ماندگار و بسیار عمیقی بر همه مسلحان در سایر جبههها خواهد گذاشت. اکنون دیگر حرف زدن از «پیروزی قطعی» یا «مقاومت طولانیمدت» در هیچ جبههای برای هیچکدام از گروههای مسلح ساده نخواهد بود.
چنین سیاست خارجی ای در مسیری قرار دارد که ما را ایمن تر و مرفه تر خواهد کرد و از طریق آن احتمال حملات «واکنشی» توسط عوامل خارجی را به شدت کاهش خواهیم داد و میلیاردها دلار ناگفته را صرفه جویی خواهیم کرد.
سرویس جهان مشرق - دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب که هفته گذشته در برابر جمعی از طرفدارانش در سین سیناتی سخن می گفت، تاکید کرد که قصد دارد تغییرات بزرگی در سیاست خارجی آمریکا اعمال کند. او که در تور قدردانی از رای دهندگان غرب میانه به سر می برد گفت: «ما یک سیاست خارجی جدید را دنبال خواهیم کرد که در آن از اشتباه های گذشته درس گرفته شده باشد. ما دیگر به دنبال ساقط و سرنگون کردن دولت ها نخواهیم بود...ما در تعامل خود با سایر کشورها تا حد امکان منافع مشترک را دنبال خواهیم کرد...»
اگر این واقعا سیاست خارجی پرزیدنت ترامپ باشد، تغییری مطلوب در مسیر ویرانگری است که دو دولت پیشین پیموده اند. چنین سیاست خارجی ای در مسیری قرار دارد که ما را ایمن تر و مرفه تر خواهد کرد و از طریق آن احتمال حملات «واکنشی» توسط عوامل خارجی را به شدت کاهش خواهیم داد و میلیاردها دلار ناگفته را صرفه جویی خواهیم کرد.
«آلکس امونز» میگوید مسلمانان ساکن آمریکا باید از انتخاب ترامپ وحشتزده باشند و همینطور هم هستند؛ ترامپ ارزشی برای حقوق مدنی و حقوق بشر قائل نیست.
سرویس جهان مشرق - دانلد ترامپ قرار است از اوایل سال جاری میلادی رسماً ریاستجمهوری آمریکا را به عهده بگیرد. وی طی تبلیغات انتخاباتیاش مواضع گوناگونی گرفت که بعضی از آنها معقول و برخی کاملاً غیرمعقول بودند. ترامپ از یک سو، درباره همکاری بیشتر با روسیه و کاهش دخالت آمریکا در خاورمیانه و سوریه صحبت کرد و از سوی دیگر، گفت مسلمانان نباید اجازه ورود به آمریکا را داشته باشند.
خبرنگار سرویس جهان مشرق در خصوص انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آینده آمریکا، اعتراضات بعد از انتخابات، سیاستهای احتمالی ترامپ و به خصوص آیندهای که در انتظار مسلمانان ساکن آمریکاست با «آلکساندر امونز» کارشناس سیاست داخلی و خارجی آمریکا صحبت کرده است. امونز که سابقه کار در سازمان عفو بینالملل و اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا را دارد، معتقد است مسلمانان در آمریکا باید نگران نقض حقوق مدنی و حقوق بشر خود باشند. متن زیر، مشروح مصاحبه مشرق با این کارشناس آمریکایی است.
چیزی که مشخص است این است که سازمان CIA بدون ارائه کوچکترین مدرکی از دخالت روسیه در انتخابات ادعای مربوطه را مطرح کرده است. برنامه CIA این است که از جلوس دوست نزدیک پوتین به کرسی وزرات خارجه جلوگیری کند.
سرویس جهان مشرق - سناتور هری رید رهبر اقلیت دموکرات مجلس سنا در اقدامی خواستار استعفای «جیمز کامی» رییس سازمان FBI به علت چیزی که آن را اهمال و قصور در شیطنت روسها در جهت دخالت در انتخابات آمریکا به نفع ترامپ خواند شد.
وی، کامی را با «جی. ادگار هوور» موسس بدنام FBI مقایسه کرد و هر دو را شبیه هم دانست. اما به گفته منابع آگاه پیرامون ترامپ، برنامه اصلی سازمان CIA جلوگیری از انتخاب شخصی به نام «رکس تیلرسن» به عنوان وزیر خارجه دولت ترامپ است. وی، رئیس هیئت مدیره، رئیس، و مدیر ارشد اجرایی ابرشرکت «اکسان موبیل»، پنجمین شرکت بزرگ جهان از نظر ارزش بازار است.
رئیس جمهور آمریکا قانون تمدید تحریمهای ده ساله علیه ایران را امضا نکرد اما این طرح بدون امضای وی و به صورت خودکار به قانون تبدیل شد.
به گزارش مشرق، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از امضای تمدید تحریمها علیه ایران امتناع کرد.
به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، گرچه رئیس جمهور آمریکا این تحریمها را امضا نکرد اما اجازه داد بدون امضای وی تمدید تحریمها علیه ایران به قانون تبدیل شود.
قانونگذاران مجلس سنای آمریکا روز یازدهم آذر با 99 رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف طرح تمدید 10 ساله قانون تحریمهای ایران را تصویب کرده بودند. این طرح برای برای تبدیل شدن به قانون به باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا ارسال شد.
این قانون که زیربنای تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران به شمار میآید، اولین بار در سال 1996 با هدف جلوگیری از سرمایهگذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک بار در سال 2006 تمدید شده است. قانون تحریمهای ایران پایان سال جاری میلادی، منقضی میشود.
برای اینکه پیروزی بزرگ حلب روی ندهد، تلاش گسترده و چند لایهای از سوی همه اجزاء جبهه استکباری صورت گرفت.
به گزارش مشرق، سعدالله زارعی در یادداشت امروز کیهان نوشت:
پیروزی جبهه مقاومت در حلب آنچنان بود که هرکس که در دنیا با پیروزی تفکر دین پایه بر تفکر مادی مشکل داشت را در یک صف قرار داد و برای انحراف اذهان از عظمت آن به صحنه آورد. اما همه آنها که از ناراحتی فریادها سر دادند میدانند که کتمان عظمت پیروزی حلب امکانپذیر نیست. آنچه در این بین یکبار دیگر خود را خیلی عریان نشان داد،
«یکی شدن» آنهایی بود که به دروغ چندگانه و متفاوت دیده میشدند. به عنوان مثال جالب این است که جبهه تروریزم و حامیان آن در حلب شکست میخورند و در ایران یکی از عوامل فتنه - میرمحمود موسوی در مصاحبه با روزنامه شرق - شکست خوردن تروریستهای تکفیری از جبهه مقاومت را افسانه خواند! در تجزیه و تحلیل عظمت پیروزی حلب و کنشها و واکنشهای پیرامون آن باید گفت:
اینکه برجام را نقض نکردیم نشانه ادب دیپلماتیک ما و عمل به تعهدات است اما سوال این است پس بی ادبی آمریکایی ها و نقض تعهدات آنها را چگونه می خواهیم پاسخ دهیم؟چرا دولت مصوبه مجلس در خصوص ساخت پیشران ها را ۱۴ ماه است به تاخیر انداخته است؟
به گزارش مشرق، متن یادداشت محمد کاظم انبارلویی با عنوان "کنش ، واکنش یا ...؟"به شرح ذیل می باشد :
ماده 3 قانون اقدام مناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب مهرماه 1394 می گوید: "دولت موظف است هر گونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو موثر تحریم ها یا بازگرداندن تحریمهای لغو شده یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف کند و توسعه سریع برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی را سامان دهد ، به طوری که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنی سازی کشور به 190 هزار سو افزایش یابد."
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل گفت: آشکارسازی و هنجارشکنی در برقراری روابط عربستان با رژیم صهیونیستی، خود ننگ دیگری از سوی حکام سعودی و ضربه جدیدی بر پیکره اسلام و آرمانهای ملل اسلامی است.
به گزارش مشرق، «علیاکبر ولایتی» دبیر دهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی، در جمع میهمانان سی امین کنفراس وحدت اسلامی در سالن زرین هتل پارسیان آزادی، در نشست بیداری اسلامی با اشاره به آیات «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ تَراهُمْ رُکَّعاً سُجَّداً یَبْتَغُونَ فَضْلاً مِنَ اللَّهِ وَ رِضْواناً سیماهُمْ فی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ»؛ گفت: محمّد فرستاده خداست، و کسانى که با اویند، در برابر کافران سرسخت و در میان خود مهربانند. آنان را مى بینى که در حال رکوع و سجودند (نماز را برپا مى دارند) و در زندگى دنیا در پى دستیابى به پاداشى از جانب خدا هستند و خشنودى او را مى جویند. علامت خشوع آنان در برابر خدا که پیامد سجدههاى آنهاست در رخسارشان نمایان است.
رژیم صهیونیستی همچنانکه قبلاً گفتهایم به شرط مبارزه همگانی و متحد فلسطینیها و مسلمانان با صهیونیستها در ۲۵ سال آینده وجود خارجی نخواهد داشت.
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز(چهارشنبه) در دیدار دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه تأکید کردند: با وجود بحران آفرینی مستمر حامیان رژیم صهیونیستی برای به فراموشی سپرده شدن مسئله فلسطین، این سرزمین شریف به برکت مقاومت و مجاهدت ملت و گروههای فلسطینی، آزاد خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تجلیل از انگیزه های ایمانی و روحیه ایستادگی در میان فلسطینی ها افزودند: تنها راه نجات قدس شریف، مبارزه و مقاومت است و دیگر راهها، بی سرانجام و عقیم است.
جمهوری اسلامی ایران نیز ظرفیتهای زیادی در بخشهای مختلف اقتصادی و منابع زیرزمینی و معدنی دارد و معتقدیم کشورهای اسلامی باید بر خلاف خواست دشمنان، یکدیگر را تقویت و از اختلاف پرهیز کنند.
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب در دیدار آقای جوکو ویدودو رئیسجمهوری اندونزی با اشاره به ظرفیتهای فراوان دو کشور، بر افزایش مبادلات و همکاریهای مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تأکید و خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی پیشرفت و عزت اندونزی بهعنوان کشوری مسلمان و پر جمعیت را مایه افتخار و عزت امت اسلامی میداند.
حضرت آیت الله خامنهای، نگاه جمهوری اسلامی به اندونزی را نگاهی بر اساس برادری و همکاری دانستند و با اشاره به پیشرفتهای خوب این کشور در بخشهای گوناگون، افزودند: جمهوری اسلامی ایران نیز ظرفیتهای زیادی در بخشهای مختلف اقتصادی و منابع زیرزمینی و معدنی دارد و معتقدیم کشورهای اسلامی باید بر خلاف خواست دشمنان، یکدیگر را تقویت و از اختلاف پرهیز کنند.
وزیر خارجه جدید آمریکا به عنوان رئیس یک غول نفتی طی دهههای گذشته شاهد بوده که چگونه تحریمهای آمریکایی شرکت وی و کسب و کار آمریکایی را از سرمایهگذاری در عرصه نفت و گاز ایران حتی پس از امضای توافق هستهای محروم کرده است.
به گزارش مشرق، امروز (سهشنبه) دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، رکس تیلرسون (Rex Tillerson)، مدیر عامل و رئیس غول نفتی اکسونموبیل (ExxonMobil) را به عنوان وزیر خارجه و دیپلمات ارشد کشور در دولت آتی معرفی خواهد کرد.
این انتخاب که از هفته گذشته در صفحه رسانهها قرار گرفت از چند جهت منحصربفرد بوده و انتظار میرود که نمایندگان سنای آمریکا مباحث زیادی را حین تأیید این گزینه مطرح کنند.
یکی از مهمترین واقعیتها درباره تیلرسون این است که وی از سال 1975 تاکنون یعنی در چهل سال گذشته هیچ کار دولتی انجام نداده و در حقیقت به غیر از اکسون در جای دیگری فعالیت نکرده است.
البته انتخاب وزیر خارجه از بخش خصوصی بیسابقه نبوده است. وقتی رونالد ریگان به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد جرج شولتز (George Shultz) مدیر سابق شرکت بچتل (Brchtrl) را به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی انتخاب کرد. اما شولتز پیش از آن به عنوان وزیر کار و وزیر خزانهداری نیز فعالیت کرده بود.
نقشههای میدانی زیر پراکندگی میدانی و مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و گروههای مسلح میانه رو، گروه تکفیری داعش و مبارزان کُرد در استان، شهر و ریفهای حلب را نشان میدهد.
سرویس جهان مشرق -شهر راهبردی «حلب»، مرکز استان «حلب» شب گذشته (دوشنبه) پس از عملیات های نظامی دقیق و از پیش برنامه ریزی شده و اتخاذ تاکتیک های میدانی کارآمد در کنار از خودگذشتگی و جانفشانی ارتش سوریه، رزمندگان مقاومت حزب الله و نیروهای نظامی متحدین دمشق آزاد شد.
آنچه در ذیل می آید، تبیین و تشریح جدیدترین تحولات میدانی شهر و استان حلب در قالب نقشه های جغرافیایی است تا تصویری شفاف تر از آنچه در عرصه میدانی استان و شهر حلب تاکنون رخ داده و وضعیت کنونی هر یک از طرف های درگیر در جبهه عملیاتی شمال غربی سوریه به دست آید.
یک: نقشه میدانی سوریه؛ پراکندگی مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و گروه های مسلح میانه رو، گروه تکفیری داعش و مبارزان کُرد، مورخ 11 دسامبر سال 2016 میلادی
یانگر که در دو سال ریاستش بر MI6 در هیچ رویداد عمومی حاضر نشده بود، به ناگهان روز 8 دسامبر، یعنی درست زمانی که کار شهر حلب در حال یکسره شدن به دست ارتش سوریه و متحدان آن است، آفتابی شد و سخنرانی کرد.
سرویس جهان مشرق - «سَر-جاسوس» بریتانیا، در اولین سخنرانی عمومی خود بسیار فریبکارانه ظاهر شد. اَلکس یانگر Alex Younger، 53 ساله، که از سال 1991 وارد SIS(سرویس جاسوسی مخفی یا همان MI6) شد، از نوامبر 2014 به عنوان مدیر این آژانس اطلاعاتی منصوب گردید. طبق پروتکل، به مدیر MI6 در مکاتبات دولتی با رمز «C» اشاره می شود.
یانگر که از دوره دبیرستان بورسیه ارتش سلطنتی را به دست آورده بود در 1990 با درجه «کاپیتان» از خدمت نظامی خارج و یک سال بعد وارد MI6 شد. یانگر چند سالی را به عنوان افسر اطلاعاتی در غرب آسیا، به ویژه افغانستان، فعالیت کرد.
یکی از مراجع تقلید گفت: اگر روباه پیر بدنگویی نکند نمیتواند اموال شیوخ عرب را غارت کند و شیوخ عرب ساده هستند که فریب آنها را میخورند، ولی بارها فریب آنها را خورده و انگلستان گدایی محترمانه از شیوخ عرب دارد.
به گزارش مشرق، آیتالله ناصر مکارمشیرازی در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: سه گروه آبرویشان برای شما محترم نیست کسانی که آشکارا مرتکب گناه میشوند، پیشوایان ظالم و افراد بدعتگذار در جوامع اسلامی جزء این سه گروه محسوب میشوند.
وی خاطرنشان کرد: اسلام جان، مال و آبروی انسان چه مسلمان و چه غیرمسلمان را محترم شمرده، تا زمانی که بر ضد ما و دشمن نباشد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه دفاع از جان، مال و آبروی انسان از ضروریات اسلام است، گفت: افراد زائر و گردشگری که وارد کشور میشوند و کار خلاف شرع انجام نمیدهند، جان و مال آنها محفوظ است.
فرمانده کل سپاه گفت: ما باید بدانیم در این روزها تهدیدی اصلی علیه انقلاب کدام است و کدام خطر اولویت بیشتر دارد. باید دید چه شده که این همه تذکرات و هشدارها از سوی رهبرانقلاب داده میشود.
به گزارش مشرق، سرلشکر محمدعلی جعفری صبح امروز در کنگره رزمندگان اسلام در مصلی امام جعفر صادق(ع) شهرستان گنبدکاووس اظهار داشت: پیرامون 3 واژه و مؤلفه مهم در چنین جمع باشکوهی باید سخن گفته شود و ارتباط آن با یکدیگر برای ما مشخص شود؛ مهمترین واژههایی که از لسان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری جاری شده، انقلاب اسلامی، شهدا و وحدت یا وحدتکلمه به قول مقام معظم رهبری است.
فرماندهکل سپاه پاسداران با بیان اینکه باید بیندیشیم چه ارتباطی بین این 3 مؤلفه است، افزود: در محفل شهدا باید بهدنبال پیداکردن راه شهدا باشیم و باید ببینیم که شهدا برای چه جان خود را فدا کردند.
جاش ارنست میگوید «از همان ابتدا در نشستهای خصوصی با صراحت به ایرانیها گفتیم که تمدید قانون تحریمهای کشورشان، موجب تضعیف برجام نیست.»
به گزارش مشرق، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید امشب در برابر خبرنگاران حاضر شد و به دستور امروز «حسن روحانی» رئیسجمهور اسلامی ایران به 2 مقام ارشد دولتی واکنش نشان داد.
روحانی امروز به رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دستور داد که با توجه به تعلّل و اهمال آمریکاییها در اجرای تعهدات برجامی خود، مطالعه و طراحی «تولید سوخت» مصرفی پیشران هستهای را در دستور کار سازمان تحتنظر خود بگذارد.
خبرنگاری از ارنست پرسید که آیا این اقدام رئیسجمهور ایران، نوعی تقابل با کنگره آمریکا نیست؟
جاش ارنست ابتدا به کلیت صدور چنین دستوری از سوی روحانی پرداخت و گفت: «موافقم با شما در این خصوص که همزمان شدن صدور این بیانیه (حسن روحانی) با امضای قانون تمدید تحریمهای ایران از سوی پرزیدنت اوباما، احتمالاً تصادفی نیست.»
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما از دیوارهای تحریم دشمنان عبور کردیم، گفت: امروز موشکهای ایران میتوانند اهداف دشمن را در هر نقطه به آتش بکشند.
به گزارش مشرق، سردار سرتیپ حسین سلامی عصر امروز در نخستین کنگره شهدای کارگری استان مرکزی که در مصلی بیتالمقدس اراک برگزار شد، اظهار کرد: استان مرکزی محل تولد یکی از عظیمترین و بینظیرترین شخصیتهای تاریخ اسلام و بشر است و بدون شک پس از وجود شریف و نورانی ائمه اطهار امام خمینی بزرگترین، عظیمترین و شجاعترین شخصیت روحانی تاریخ اسلام و ایران به شمار میآید.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) شیرازه نظام کفر و استکبار جهانی را در هم کوبید و استخوانهای کافران در هم شکست.
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) به مسلمانان و ملت ایران اعتبار، عزت و ارزش آفرید، تصریح کرد: امام خمینی (ره) در اولین گام مبارزه جهانی خود سیاستهای استکبار را در این سرزمین برای همیشه دفن کرد.
دیتر هالر سفیر آلمان در ریاض گفته قراردادی تا چند هفته دیگر امضا میشود و از سال بعد، افسران جوان سعودی راهی شمال اروپا میشوند. علاوه بر آن یک افسر آلمانی نیز به عنوان مستشار به ریاض فرستاده می شود تا در دفتر مرکزی ائتلاف اصطلاحاً ضدتروریسم مشارکت کند.
سرویس جهان مشرق - سفر دو روزه وزیر دفاع آلمان به عربستان سعودی با حرف و حدیثهای زیادی همراه شده است که دلیل همه آنها یک چیز است: انعقاد قراردادی که طی آن، برلین تربیت نیروی نظامی سعودی را در آلمان برعهده میگیرد.
محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی میزبان اورسولا فُن دِر لایِن شد تا آنچه «روابط دوجانبه در سطح عالی» توصیف کردند را ارتقا دهند. انعقاد این قرارداد جدا از قدرتنمایی بن سلمان برابر رقبای داخلیاش در ریاض، جبران دو نقطه ضعف عربستان را نشانه رفته است: انزوای سیاسی تدریجی در جهان به دلیل آمار نامطلوب در حقوق بشر و حمایت از تروریسم؛ ناکارآمدی نیروی نظامی ریاض.
دیتر هالر سفیر آلمان در ریاض گفته این قرارداد تا چند هفته دیگر امضا میشود و از سال بعد، افسران جوان سعودی راهی شمال اروپا میشوند. [1]علاوه بر آن یک افسر آلمانی نیز به عنوان مستشار به ریاض فرستاده می شود تا در دفتر مرکزی ائتلاف اصطلاحاً ضدتروریسم مشارکت کند.
در این شبیهسازی، ناو نیروی دریایی آمریکا در تنگه هرمز پس از برخورد با مینهای دریایی ایران آسیب جدی میبیند؛ دولت جدید آمریکا به تلافی این اتفاق، با یک حمله هوایی تأسیسات نگهداری مینهای دریایی ایران را بمباران میکند.
سرویس جنگ نرم مشرق- با توجه به آغاز قریبالوقوع ریاستجمهوری ترامپ و دشمنی آشکار «جیمز متیس» وزیر دفاع انتخابی وی با ایران، به نظر میرسد بخشی از کارشناسان آمریکایی وقوع جنگ میان آمریکا و ایران را چندان دور از انتظار نمیدانند. از جمله، اندیشکده شناخته شده «امریکنانترپرایز» طی گزارشی مفصل، سناریویی را ترسیم کرده که در آن، میان دو کشور جنگ صورت میگیرد.
حضرت آیت الله خامنهای یکسال و هشت ماه بمباران مردم یمن و نابود کردن زیرساختهای این کشور بهدست دولت سعودی را یکی دیگر از حوادث تلخ این روزهای منطقه برشمردند و گفتند: دولتهای مستقل باید با این حوادث مقابله کنند.
به گزارش مشرق، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سهشنبه) در دیدار آقای باروت پاخور رئیس جمهوری اسلوونی، با اشاره به حوادث تلخ و دردناک منطقه و نقش برخی قدرتها در تحمیل بیثباتی و جنگ بر ملتها، تأکید کردند: جمهوری اسلامی همواره کشورهای مستقل را به نقشآفرینی فعال در مقابله با فشار بر ملتها فراخوانده و از آنها خواسته است که ساکت و تماشاچی نباشند.
سفیر سابق ایران در عراق معتقد است داعش اگر در جغرافیای شمال عراق یا شرق سوریه موفق به تشکیل خلافت میشد این موضوع را میتوانست تا هر نقطه دیگر تعمیم دهد.
سرویس جهان مشرق -موضوعاتی همچون اربعین حسینی، عملیات آزادسازی موصل و مواردی ازایندست بار دیگر موضوع عراق را به صدر اخبار و تحلیلهای منطقه سوق داد. به سراغ حسن کاظمی قمی، دیپلمات 57 ساله نام آشنای حوزه مسائل منطقه غرب آسیا و به ویژه عراق و اولین سفیر ایران در عراق بعد از سقوط حزب بعث که در دوران مسئولیت خود سرپرستی هیئت مذاکره کننده ایرانی را با آمریکاییها در سال 85 عهدهدار بود، رفتیم تا اوضاع عراق کنونی را از وی جویا شویم و هم شنونده خاطرات و تجربیات مذاکرات حساس او و هیئت ایرانی و ثمرات آن در سال 85 باشیم.
هرچند ما مایل بودیم گفتوگو را با فضای مذاکرات آن زمان شروع کنیم اما آقای دکتر مشتاق بود که اوضاع فعلی عراق و روند مثبت و روبهجلوی عراق را تحلیل نماید که ما هم تسلیم خواسته این دیپلمات برجسته و یا به قول خود ایشان سرباز شدیم. گفتگو با وی چونکه به هر سؤال پاسخ تحلیلی میدهد دشوار است اما ما درنهایت پاسخ سؤالات خودمان را از او گرفتیم هرچند بعضی از آنها را در عمل نمیتوانیم بیان کنیم و بهعنوان رازی برای ما باقی ماند.
تأکید مقام معظم رهبری بر مضرّ بودن دوقطبی برای دولت و ملت، نصحیت گروهی و جریانی نیست. ایشان به نگاه کلان خود، این گرا و جهت را نشان میدهند که دوقطبیسازی کاذب برای هر فرد یا جریانی که پیروز انتخابات آتی باشد ضرر خواهد داشت.
سرویس سیاست مشرق - «ما از پذیرش ترامپ بهعنوان رئیس جمهوری ایالات متحده خودداری میکنیم و از پذیرش فرامین دولتی که افرادی متعصب را به قدرت برساند، خودداری میکنیم»؛ این عبارت را یکی از گروههای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صفحهای موسوم به NOTMYPRESIDENT#منتشر کرده است.[1]
نشریه لسآنجلس تایمز گزارش داد که مخالفان ترامپ با مشتهای گرهکرده، صدای سوت و کف و همراه با خودروهایی که بوق میزدند در اطراف ساختمان شورای شهر لسآنجلس تجمع کرده و شعار «رئیس جمهوری من نیست» را سر میدادند
به واقع، ترامپ یک ظرف سیاسی با خلأ بزرگ است که باید هر چه زودتر پر شود، شکی نیست که «آدمها»یی که قرار است مشاغل کلیدی را در کابینه او پر کنند، نقش پررنگی در تعیین خط مشی برای یک شخصیت بدون کارنامه سیاسی خواهند داشت.
سرویس جهان مشرق - "دانلد جی. ترامپ" با کمک یک حلقه محدود و بسیار نزدیک از مشاورانش توانست در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، اما بحث اداره یک حکومت فدرال به بزرگی دولت ایالات متحده به همین سادگی نیست.
به جای کادری نسبتا خصوصی از اعضای خانواده و همکاران بسیار وفادار، ترامپ ناچار است حلقه خود را توسعه دهد- کابینه، تیم مشاوران، استراتژیستها و هزاران منصب فرعی تر و کوچک تر.
ترامپ بلافاصله بعد از دیدار با اوباما در کاخ سفید توئیت کرده بود: "روز شلوغی در نیویورک برنامه ریزی شده. خیلی زود تصمیمات مهمی اتخاذ می شود درباره افرادی که قرار است حکومت را بگردانند!"
مگر میشود حافظه ایرانیان این اظهارات کلینتون را فراموش کند: «ایرانیها بدانند که اگر رییس جمهور شوم، قطعا به کشورشان حمله میکنم».
سرویس جهان مشرق - فرایند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از زمان معرفی نامزدهای انتخاباتی تا مشخص شدن رییسجمهوری این کشور، 18 ماه بطول انجامید و در این مدت جامعه بینالمللی با پیگیری اخبار و حواشی مربوط به آن، نهایت دقت را معطوف نمودند. قاعدتا، به دلیل ماهیت مداخلهجویانه آمریکا و نقش پررنگ این کشور در صحنه بینالملل مواضع کشورهای مختلف در مورد انتخابات این کشور و رییسجمهور جدیدش شایان توجه و قابل تعمق است.
مایک پامپئو که دونالد ترامپ وی را به عنوان گزینه تصدی ریاست سازمان سیا معرفی کرده سابقهای طولانی در ایرانستیزی و مخالفت با اسلام دارد.
به گزارش مشرق، «مایک پامپئو» که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا روز جمعه او را به عنوان گزینه تصدی ریاست سازمان سیا معرفی کرده یکی از تندروترین نماینده کنگره آمریکا در مخالفت با ایران و توافق هستهای است.
«پامپئو» که طراح چندین طرح ضد ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا است آخرین اظهارنظرش درباره برجام را روز پنجشنبه مطرح کرده است. وی در حساب کاربریاش در شبکه اجتماعی توئیتر نوشته به دنبال لغو این توافق هستهایِ «فاجعهبار» به عقیده او است.
وی نوشت: «چشمبه راه لغو این توافق فاجعهبار با بزرگترین حامی دولتی تروریسم هستم.»
چرا اسلام اجازه سازش با استکبار را نمی دهد؟
چرا با قطب استکبار و محاربین با حکومت اسلامی نمیتوان سازش کرد؟ اگر مبارزه با استکبار همیشگی است، پس چرا پیامبر(ص) در حدیبیه با قریش صلح کرد؟
به گزارش مشرق، بعد از سقوط سیطره قطب استکبار بر دنیا، آن موقع دیگر فرقی بین کفار باقیمانده وجود نخواهد داشت. آن موقع است که اسلام برائت عمومی از همه کفار اعلام میکند و مرگ بر روسیه و چین و آمریکا و همه کفار به صورت علی السویه اعلان میشود. سوره برائت به هیمن مسئله اشاره دارد. بعد از فتح مکه برخی از کفار در شبه جزیره باقی مانده بودند که هنوز مستکبرانه در مقابل پیامبر(ص) می ایستادند و تسلیم نمیشدند. لذا سوره برائت بر پیامبر(ص) نازل شد.
هیلاری کلینتون در حالی ادعا میکند راه دیپلماسی مقابل ایران را او باز کرده که ایمیلهای افشاشده از وی نشان میدهد وزارت تحت امرش در پشت پرده به دنبال ایجاد آشوب در کشورمان بوده است.
سرویس جهان مشرق-ایمیلهای افشاشده هیلاری کلینتون[1] نشان میدهد وزیر خارجه سابق آمریکا که استفاده از دیپلماسی برای حل پرونده هستهای ایران افتخار میکند، خیلی هم طرفدار دیپلماسی نیست، بلکه هر جا دستش برسد، از شورش و آشوب حمایت میکند. ظاهراً کلینتون که در مناظرههای انتخاباتی دائماً میگوید «بدون شلیک حتی یک گلوله» برنامه هستهای ایران را محدود کردیم، اگر صلاح بداند بدش نمیآید مانند وزیر خارجه قبل از خودش یعنی «کاندولیزا رایس» موجب شلیک چند گلوله در ایران هم بشود (درباره دخالت رایس در آشوبهای خیابانی سال 88 در ایران میتوانید گزارشهای متعددی را در مشرق بخوانید). یکی از این ایمیلها به طور خاص موضوع ادامه این گزارش است.
هیلاری کلینتون هم مانند وزاری خارجه قبل و بعد از خود، هدف نهاییاش را تغییر حکومت ایران میداند
با وقوع انقلاب اسلامی، آمریکا سلطه خود در ایران را از دست داد و برای بازگرداندن احاطه خود در این کشور دست به هر اقدامی زد.
به گزارش مشرق، سقوط شاه از نظر استراتژیک نتایج مصیبت باری برای آمریکا به بار آورد و از نظر سیاسی برای خود کارتر فاجعه آمیز بود؛لذا آمریکا بزرگترین بازنده شد که با وقوع انقلاب، سلطه خود را در ایران از دست داد و برای بازگرداندن احاطه خود در ایران دست به هر اقدامی زد. حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بارها از دشمنی آمریکا با ایران، جنایتهای این شیطان بزرگ گفته اند ولی در این اواخر، برخی با بزک کردن آمریکا سعی دارند تا ملت ایران اسلامی را به اعتماد به آمریکا تشویق کنند. در ادامه برای مشخص شدن چهره خبیث آمریکا، برخی از جنایات شوم این شیطان بزرگ در ایران را قبل و بعد از انقلاب مورد استفاده قرار می دهیم.
کلینتون یک دموکرات به ظاهر صلح طلب و خواهان تعامل با دنیاست ولی علایقی دارد که می تواند برخوردهای بزرگ در عرصه منطقه ای و جهانی را بوجود آورد
به گزارش مشرق، هيلاري كلينتون، ۶۸ ساله، متولد شيكاگو، بانوي اول آمريكا در دوره رياست جمهوري بيل كلينتون (۱۹۹۳-۲۰۰۱)،سناتور ايالت نيويورك(۲۰۰۱-۲۰۰۹) و وزير خارجه سابق آمريكا در دوره رياست جمهوري باراك اوباما از ۲۱ ژانويه ۲۰۰۹ تا اول فوريه ۲۰۱۳ ميلادي و نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريكا از حزب دمكرات آمريكا است.
هیلاری کلینتون در زمره آن دسته از دموکراتهایی به حساب میآید، که همواره از رویکرد جنگ طلبانه هیئت حاکمه آمریکا حمایت کرده است؛ در زمانیکه "جرج بوش پسر” رئیس جمهور سابق آمریکا در صدد جلب نظر اعضای کنگره این کشور برای حمله به عراق بود، هیلاری کلینتون به عنوان یک سناتور دموکرات از حمله به عراق حمایت کرد؛ وی زمانی هم که در منصب وزارت خارجه آمریکا بود، طرح حمله به لیبی و سوریه را پیش کشید که با موافقت اوباما روبه رو نشد.
زاکانی ناگفتههایی از چرایی حضور جنگندههای مسلح روسیه در پایگاه نوژه همدان برای بمبباران مواضع تروریستها در سوریه را تشریح کرد.
به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ظهر امروز (دوشنبه 10 آبان) در همایش استکبارستیزی که در دانشگاه علم و صنعت، اظهار کرد: عدهای در داخل کشور به دنبال آن هستند تا آمریکا را از باتلاقی که در منطقه غرب آسیا در آن گرفتار شده، نجات دهند.
زاکانی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم، آمریکا شوروی را دشمن اصلی خود قلمداد میکرد، گفت: در سال 1370 جرج بوش پدر با اعلام نظریه نظم نوین جهانی به دنبال تشکیل یک دهکده جهانی به کدخدایی آمریکا بود اما پس از فروپاشی شوروی، آمریکاییها اسلام و به خصوص ایران را جایگزین شوروی کرده و درصدد تعارض جدی با آن و نابودی انقلاب اسلامی تلاش کردند.
ژنرال « میشل عون» رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان لبنان و نامزد مورد حمایت حزب الله ، امروز( دوشنبه 31 اکتبر – دهم آبان ماه 95) با اکثریت آرای نمایندگان مردم لبنان در پارلمان این کشور به عنوان سیزدهمین رئیس جمهوری لبنان انتخاب شد.
به گزارش مشرق، نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیسجمهور این کشور آغاز شد.
از سه شنبه پنجم خرداد 93 (25 می 2014) بیش از دو سال میگذرد که کاخ ریاست جمهوری لبنان منتظر ورود جانشین میشل سلیمان رئیس جمهور سابق است و پارلمان لبنان با وجود پایان یافتن دوره ریاست جمهوری سلیمان به سبب اختلافات سیاسی ناشی از وجود فضای دوقطبی و کارشکنیهای عربستان، نتوانسته است جانشین وی را انتخاب کند.
127 نماینده برای انتخاب میشل عون به عنوان رئیسجمهور لبنان در این نشست حضور یافتهاند.
به گزارش المنار، میشل عون در دوره اول انتخاب 84 رای به دست آورد. این در حالی است که 36 نماینده رأی سفید به داخل صندوق انداختند و یک رای نیز جیلبرت زوین دیگر نامزد ریاستجمهوری به خود اختصاص داد و 6 رای باطل شد.
با گذشت 20 ماه از آغاز اعلام تشکیل ائتلاف موسوم به «طوفان قاطعیت» به رهبری آل سعود و 9 کشور عربی دیگر علیه ملت یمن، سیر تحولات نشان دهنده شکست قطعی این طرح میباشد.
سرویس جهان مشرق - برای مخاطبان مشرق که طی یک سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی یمن» بودهاند، از تحولات میدانی - سیاسی در این کشور گزارشهایی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز توانسته ایم فرمولهای دشمن را برای تسلط بر هوا، فضا، دریا و زمین باطل کنیم.
به گزارش مشرق، سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی روز پنجشنبه در سیزدهمین همایش دادستانهای عمومی و انقلاب کل کشور و روسای کل دادگستریها و سازمان قضایی نیروهای مسلح در مشهد افزود: در فضا راه دشمن را بسته ایم و قدرت هوا و فضای ایران به شکل فزاینده ای در حال توسعه بوده و در واقع استعداد بازدارندگی ما است.
وی ادامه داد: در عرصه دریایی هم این اقتدار مشهود است و در روی زمین نیز عرصه بر دشمن بسته شده است.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: با این وجود به اینها اکتفا نشده زیرا می دانیم برای تداوم حضور مقتدرانه باید قدرت اثرگذاری بر معادلات سیاسی و اقتصادی منطقه و جهان را داشته باشیم.
وی افزود: چندین دهه است که انقلاب و ایران اسلامی محور تحول جهان اسلام می باشد و در این چارچوب ظرفیت سازی عظیمی انجام شده است.
سردار سلامی ادامه داد: حضور گسترده جمهوری اسلامی ایران در عرصه منطقه ای و جهانی فضای تنفسی دشمن را تنگ می کند ضمن آنکه در این میدان دست برتر را داریم زیرا کسی موفق است که در میدان واقعی و زمینی قادر به آفرینش تحول باشد.
وی گفت: نبرد دشمن محدود به این عرصه ها نمی شود زیرا امروز دشمن در میدان تسخیر قلبها و دلها با شدت بیشتری ورود یافته است.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: دشمنان تفکر و روحیه انقلابی، تکیه بر ارزشها و آرمان را بزرگترین تهدید برای خودمی دانند و دریافته اند برای لطمه به مرکز و نیروی پیشران انقلاب اسلامی باید ذهنها و دلها را تسخیر کنند و این موضوع جلوه ای از راهبرد نفوذی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید دارند.
وی ادامه داد: این نفوذ اثرگذاری بر ادراک از فضا و شرایط را بگونه ای شکل می دهد و فضایی ایجاد می کند تا در آن جای دوست و دشمن را عوض شده و به دشمنان اعتماد شود.
سردار سلامی گفت: ادامه این مسیر آن است که بر اساس قواعد و هنجارهای آنان عمل کرده و طبق معیارهای قدرتهای بزرگ در جهان، منازعه را انتخاب و با ادبیات آنها زندگی کنند و این موضوعی بسیار خطرناک است.
وی افزود: این همان امری است که می تواند مسیر دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ما از روحیه، مضمون و حقیقت انقلابی خود تهی کند و آثار آن را گاهی مشاهده می کنیم.
* جنگ خاموش، خطرناک و نامرئی
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: این یک جنگ است و در جنگ هم بیطرفی معنا ندارد، باید بجنگیم تا از جوانان خود دفاع کنیم.
وی اعتیاد الکترونیکی، مخدوش کردن معصومیت ظاهری جوانان و شیطانی کردن چهره آنان و فروپاشی خانواده را بخشی از اقدامات نفوذی دشمن توصیف و بیان کرد: این موقعیت یک جنگ خاموش، خطرناک و نامرئی است که باید با تشکیل جبهه واحد برای از بین بردن تهدیدات خطرناک اقدام کنیم لذا همگان در این رابطه رسالت و وظیفه داریم.
سردار سلامی علم و عقل را اساس پیشرفت و بی خردی و ظلم را نقطه آغاز فروپاشی یک جامعه ذکر و بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران موازنه را به نفع اسلام تغییر داد.
وی افزود: امروز باید درک درستی از ابعاد این حقیقت و عظمت جاودانه آن بیابیم تا رسالت خود را برای حفظ این دستلاورد بزرگ بیش از پیش بکار بندیم، چنانکه ادراک نظام سلطه نسبت به جاذبه و عظمت انقلاب اسلامی به درستی شکل گرفته است.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: آنها فهمیدند اگر با همه ظرفیت، استعداد، قوه فیزیکی و نرم افزاری به مقابله با گسترش اسلام و انقلاب در عصر حاضر نپردازند این منشور محوری بخش مهمی از کره زمین را با سرعتی شتابدار درمی نوردد همانطور که امروز اسلام در غرب اروپا پیشرفت می کند.
وی گفت: امروز در انگلستان بیش از 1600 مدرسه اسلامی وجود دارد در حالی تا قبل انقلاب اسلامی ایران این تعداد 14 عدد هم نبود و فراوانترین نام برای پسران محمد و برای دختران نور است و سالانه 50 هزار نفر در آن کشور مسلمان می شوند.
سردار سلامی افزود: اسلام در حال تغییر هویت اروپا است، پدیده تکفیریها واکنشی برای متوقف کردن روند گسترش اسلام در قلب اروپا می باشد.
وی ادامه داد: اگر امروز نقطه آتشباری تمام قدرت متراکم، نقطه تمرکز سیاستهای فرهنگی، عملیات روانی، جنگهای اطلاعاتی و ارعاب و تهدید دشمنان شده ایم ناشی از ظهور یک حقیقت بزرگ در جهان است که تحمل آن برای قدرتها بزرگ ممکن نیست.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ملت ایران برای حفظ این عظمت مسیر سختی را طی کرده به رغم حصر اقتصادی کامل، انواع تهاجم فرهنگی، عملیات روانی، اطلاعاتی و جنگ نظامی استوار مانده و این پدیده ای استثنایی و واقعیتی منحصر به فرد است.
وی افزود: در این میان ما چون در متن این حقیقت زندگی می کنیم شاید شناخت ابعاد آن خیلی قابل درک نباشد. باید در مقیاس کلان به تاثیرات این حقیقت پرداخت و آن را برای مردم روشن کرد.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز اتحاد و انسجام مسلمان منجر به شکل گیری قدرتی عظیم می شود که دشمنان را متوقف و شر و مکر آنان
رعنا رحیمپور، مجری بیبیسی فارسی و مروج ازدواج سفید که عکسهای متعددی در شبکه های مجازی با مردان مختلفی تحت عنوان «رفیق» دارد تلاش میکند پدر فرزندش را همچنان پنهان کند، اما همسر رحیمپور در تهران چه میکند؟!
به گزارش مشرق، رعنا رحیم پورمجری و کارمند بخش فارسی تلویزیون دولتی انگلیس (BBCPersian) که سال گذشته مسئله ممانعت از ورود وی به خاک آمریکا به دلیل تصویب محدودیتهای خاص برای اتباع ایرانیبازتاب گستردهای در رسانههای داخلی و خارجی داشت، علی رغم اعلام خبر ازدواج خود، تاکنون به دلایلی نامعلوم از افشای هویت همسرش خودداری میکرد!
بررسی آماری سفرهای ظریف در طول سه سال دولت یازدهم به واقعیتهایی اشاره دارد که قابل تأمل است و نشان از غربگرایی یاران روحانی و فراموشی کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا در دیپلماسی تدبیر دارد.
سرویس سیاست مشرق - دولت یازدهم تمامی همّ و غمّ خود را در حوزه سیاست خارجی قرار داده و بر همین اساس وزیر خارجه سفرها و دیدارهای زیادی را طی سه سال گذشته با مسئولین کشورهای مختلف داشته است. مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با هیئت دولت در این باره فرمودند: «سرفصل دیگری که من میخواهم عرض بکنم، بحث سیاست خارجی است که خب این از اوّل، یکی از اولویّتهای دولت جناب آقای دکتر روحانی بوده، هم در تبلیغات، هم در اقدامات دولتی؛ این کار مهمّی بوده، خب بنده هم موافقم. من از سابق به فعّالیّت دیپلماسی و کار دیپلماسی عقیده داشتم و معتقد بودم بایستی در این زمینه تلاش بشود.
اندیشکده «شورای آتلانتیک» در پیشنهادهای خود به دولت آمریکا توصیه میکند اکنون که در سایه مذاکرات هستهای، تابوی رابطه میان تهران و واشینگتن شکسته شده، از نهادهای غیردولتی برای نفوذ در ایران استفاده کند.
سرویس جنگ نرم مشرق- اندیشکده شناختهشده و تأثیرگذار «شورای آتلانتیک» آمریکا روز چهارشنبه (28 مهر 95) گزارشی تحت عنوان «یک استراتژی جدید برای روابط آمریکا-ایران در دوره گذار» منتشر و در آن گزینههای پیش روی واشینگتن برای برقراری ارتباط نزدیکتر با تهران پس از توافق هستهای را بررسی کرد. این گزارش نکات بسیار قابلتوجهی دارد که لزوم توجه به مسئله برجامهای 2 و 3 و... را بیش از پیش نشان میدهند.
در گزارش شورای آتلانتیک بر نفوذ در عرصههای مختلف با استفاده از فرصت به وجود آمده بعد از برجام تأکید میشود و مصداقهای عملی این نفوذ نیز معرفی میگردند. آنچه برآیند این گزارش است و از عنوان آن نیز برمیآید این است که دولت آمریکا باید برجام را غنیمت بشمارد و از فضای ایجادشده در روابط دو کشور به موجب توافق هستهای، برای تغییر محاسبات جمهوری اسلامی، نفوذ در جامعه ایران و پیشبرد منافع منطقهای و جهانی خود بهره ببرد.
این ده میلیارد دلار در سال حجم سرمایه گذاری در نفت، با همان روش بیع متقابل قبلی بوده که از منظر ژنرالهای نفتی جذاب نبودهاند و البته بخش عمده آن مربوط به سالهای اوج تحریم بوده است.
سرویس اقتصادی مشرق -"فصل تازه با سرمایه گذاری خارجی نفتی" ، "سهم و نقش قراردادهای متنوع نفتی در افزایش سرمایهگذاری خارجی" ، " فرصت مناسب سرمایه گذاران خارجی در قراردادهای جدید نفتی" ، "ایران به دنبال تبدیل شدن به بهشت سرمایهگذاران نفتی"، " درگاه ورود سرمایههای خارجی "، "سرمایه گذاران خارجی با IPC به صنعت نفت ایران «سلام» می کنند" تنها بخشی از تیترهای پر هیاهو رسانه های اصلاح طلب در دفاع از الگوی جدید قراردادهای نفتی (IPC) است. تیترهایی که بیشتر یادآور حماسههای توهمی رسانههای زنجیره ای پس از امضای برجام است، برجامی که جز "هیچ" دستاوردی برای کشور نداشت.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم